LIQUI MOLY podržava Volkswagen Golf GTI TCR utrke u Australaziji

Momčad M Developments se nada kako će provići pratitelje u ovoj novij klasi trkačkih automobila. Vozač Barry Moore je vrlo sretan interesom i diskusijama otkad je TCR sletio u Novi Zelan, krajem prošle godine, s podrškom svojih glavnih sponzora, Mitchell Mackersy Lawyers i LIQUI MOLY.

Ovo vozilo je prvo svoje vrste u Australaziji, TCR šasija 002 od Volkswagen Motorsporta, prethodno se utrkivala kao LIQUI MOLY Team Engstler u TCR-Azija s dvije titule prava za pojasom. TCR je međunarodno poznat, i više regionalnih serija i WTCC (World Touring Car Championship) su prihvatile TCR kategorizaciju.
To donosi bolje utrke, kaže Barry Moore.
TCR nije odveć sku spor, mogu si ga priuštiti i momčadi koje se žele natjecati u toj klasi, vozila su vrlo prisutna na stazi a utrkivanje je vrlo kompetitivno, što daje veliko zadovoljstvo gledateljima. TCR klasa je ranomjernije raspoređena, na vozačevom je talentu hoće li osvojiti utrku.

Spremni smo biti u prvim redovima ovih razgovora. Želimo da Novi Zeland i motosport zajednica stanu iza ove trkačke klase. Vjerujemo kako, što više ljudi razumijevaju financijske i kompetitivne prednosti, to će imati više želje okrenuti se ka TCR klasi utrkivanja na Novom Zelandu.

Vozila iz TCR klase mogu također biti korištena i u drugim klasama diljem NOvog Zelanda i pokazala su se kompetitivnim nasuprot znatno skupljim GT4 strojevima, kazao je Moore.

Barry Moore i suvozač Tim Mackersy će se utrkivati u Volkswagenu Golf GTI TCR 24. ožujka, u trosatnoj utrci National Endurance Championships na Pukekohe Park stazi.

TCR utrkivanje nudi klasu vozila koja su priuštiva a nude puno toga, pa bi to moglo pomoći otvoriti motopsort Novog Zelanda za nove momčadi. Troškovi održavanja su niski a životni vijek komponenti je dug, što znači da su najveći troškovi utrkivanja u potrošnim stavkama, kao što su gume, gorivo i opći troškovi utrkivanja.